Kokie veiksniai turi įtakos ašinio ventiliatoriaus oro kiekiui?

- 2021-04-02-

Ašinis ventiliatorius su 180 laipsnių oro išleidimo anga, tiesinis įleidimo oras, palyginti paprastas mechanizmas, stabilus ir patikimas, mažas energijos suvartojimas, greitas šilumos išsiskyrimas. Daugelis klientų pasirinkdami pirmiausia atsižvelgia į šilumą išsklaidantį produktą ir tikisi, kad oro tūris yra didelis ir greitai išsisklaido šiluma. Taigi kokie yra veiksniai, turintys įtakos ašinio ventiliatoriaus oro kiekiui?


Kuo didesnis ašinio ventiliatoriaus oro tūris, tuo didesnė šalto oro šilumos absorbcija ir kuo daugiau šilumos galima atimti, kai oro srautas perduodamas, tuo akivaizdesnis šilumos išsklaidymo efektas, bet tuo didesnis oro tūris, mažesnis vėjo slėgis, todėl pūtimo atstumas yra mažesnis, tai taip pat turi įtakos šilumos išsklaidymo poveikiui. Pagrindinius ašinį ventiliatorių veikiančius veiksnius lemia greitis, ašmenų skaičius, energijos suvartojimas, vėjo slėgis, pasvirimo kampas, aukštis ir skersmuo.


Kai ašinio srauto ventiliatoriaus struktūra yra fiksuota, greitis keičiasi sinchroniškai keičiantis darbinei įtampai. Ašinio srauto ventiliatoriaus greitį galima išmatuoti vidiniu greičio signalu arba išoriškai. Renkantis, jei oro tūris yra beveik vienodas, galite pasirinkti mažą greitį. Truputis bus gana mažas.