Ašinių ventiliatorių charakteristikos

- 2021-04-02-

Daugelyje šalies ekonomikos sričių, ypač naftos, chemijos, šaldymo, energetikos, kasybos ir metalurgijos pramonėje, kompresoriai yra plačiai naudojami siekiant padidinti proceso dujų ir transporto dujų slėgį. Tarp įvairių kompresorių ašinio srauto kompresoriai turi didelio efektyvumo, didelio srauto, nedidelio svorio ir mažo dydžio pranašumus. Todėl didelėse naftos perdirbimo įmonėse katalizinio krekingo įrenginio regeneratoriui deginti reikalingas didelis oro kiekis ir žemas slėgis. Aukšti, dažniausiai naudojami ašiniai kompresoriai.



Šiandien mes suprantame ašinių ventiliatorių savybes:


(1) Ašinio srauto ventiliatoriaus įleidžiamo oro temperatūros ir drėgmės pokyčių įtaka srautui atitinka dujų būsenos lygtį. Faktinėje gamyboje pokyčių vertę taip pat galima palyginti ir patikrinti remiantis vieneto viršįtampio linijos kalibravimo duomenimis.


(2) Kadangi ašinio srauto ventiliatorius daugiausia priklauso nuo kaskados slėgio išplėtimo, kad padidėtų dujų slėgis, oro atakos kampas yra labai jautrus kaskados veikimui. Praktiškai oro srauto atakos kampas paprastai keičiamas pakeičiant stacionarių ašmenų kaskados kampą (vadinamąjį nejudančių ašmenų kampą), kad įrenginio oro tūris būtų keičiamas, norint sureguliuoti oro tūrį. , siekiant sumažinti energijos suvartojimą darant prielaidą, kad tenkinami technologiniai reikalavimai. .


(3) Ašinio srauto vėjo judančių ir nejudančių ašmenų ašmenų forma lemia pakopos slėgio santykį ir kaskados efektyvumą bei bendrą ventiliatoriaus veikimą. Šiuo metu dauguma judančių ir statinių ašinio srauto ventiliatorių ašmenų yra suprojektuoti su trikampiu srautu, o visos mašinos efektyvumas yra palyginti didelis. Tačiau dėl didelio tikslumo, jei dėl išorinių trikdžių veiksnių ašmenys gali būti pažeisti arba ašmenys sutrinta, tai yra, pasikeitus ašmenų formai, sumažės kompresoriaus suspaudimo laipsnis ir efektyvumas, o ašmenų užteršimas taip pat sukels veikimą ašinio ventiliatoriaus diapazonas Susiaurėjimas, kraštutiniais atvejais, tai paveiks dinaminę veleno sistemos pusiausvyrą ir sukels avarijos išjungimą.